Castellano | English | Deutsch | Neerlandés

EL REY SILO

imgs_elreysilo-23_01

imgs_elreysilo-24

El Rey Silo

De kaasvariëteit van het type Rey Silo is één van de meest voorkomende in Asturië, waar ze van oudsher wordt gemaakt in kleine dorpjes verspreid over de valleien en bergen van het centrale gebied van het Prinsdom. Hier kan beroep gedaan worden op de in overvloed aanwezige melk die geproduceerd wordt door kleine veehouderijbedrijven.

Rey Silo kaas bevat een droge materie van minstens 30% en een minimale inhoud van droog uittreksel van vet en eiwit van respectievelijk 45% en 35%.

Rey Silo heeft een conisch vorm, weegt tussen 240 en 280 gram, en heeft een natuurlijke korst van wisselende consistentie, afhankelijk van de mate van rijping, die geproduceerd wordt door de Geotricum-schimmel, waarmee de kaas wordt afgewerkt.

De rode variëteit van Rey Silo, waaraan een selectie van paprika’s is toegevoegd, is meer typisch voor de mijnbouwgebieden die gelegen zijn rondom de Aramo bergketen.

Rey Silo is de enige van dit type die op traditionele wijze bereid wordt met volle en rauwe koemelk, waaruit een zachte pasta van wrongel bekomen wordt. Deze wordt oranjekleurig indien er een selectie paprika’s aan toegevoegd wordt.

Adres: Pl. Salcedo, 2 - 33120 Pravia - Asturias (Spanje) - 0034 639 59 32 09 - 0034 699 42 46 60 - contacto@quesoreysilo.es